Website op maat prijzen

Bijna dagelijks krijg ik de vraag: Kun je mij ook standaard prijzen voor een website op maat sturen? Dat zou ik graag willen doen maar dat is niet verstandig. Want de aanduiding ‘op maat’ zegt het al. De website wordt qua vormgeving en functionaliteiten conform de wensen van de opdrachtgever gemaakt. Dus een uitgebreide briefing is nodig om een eerlijke prijs vast te stellen.

Wat is een Website op maat?

Een website op maat betekent dat ik een website of webshop maak conform uw wensen. Het gaat dan om ontwerp, lay-out en functionaliteiten. Ik ontwerp specifiek voor uw onderneming of bedrijf grafische elementen die ik verwerk in de website. Zoals, banners, headers, iconen, achtergronden, advertenties, aanbiedingen, ed. De lay-out heeft u volledig zelf in de hand. U bepaalt de indeling van de website of webshop. Waar komen de headers, banners, menu, teksten, iconen, sectoren. Hoe worden de header en footer vormgegeven. Welke lettertypes en lettergroottes worden er gebruikt. En u heeft de vrije hand in het kiezen van de functionaliteiten die nodig zijn. Zoals formulieren, reserverings- of boekingsopties, betalingsopties, agenda, chat functies en ga zo maar door.
De prijs voor een website op maat berekenen

Wat zijn de voordelen van een website op maat

Na een gesprek met een ondernemer waarin ik de voordelen van een website op maat aangeef t.o.v. een thema website kiest 100 % voor een website op maat. Dat is logisch want een website op maat is betaalbaar geworden en dan zijn de pre’s doorslaggevend.

Hierbij een aantal belangrijke voordelen:

  • De opdrachtgever bepaalt het ontwerp, de lay-out en functionaliteiten. Men zit niet vast aan het ontwerp en de lay-out van een thema.
  • De website is snel en gemakkelijk aan te passen of uit te breiden. Er zijn geen grenzen. Een thema website heeft wel grenzen m.b.t. ontwerp en lay-out. Als een thema dan toch moet worden aangepast dan zal dit middels de broncode moeten gebeuren en dat kost veel tijd en geld.
  • Als de opdrachtgever de website na jaren goede dienst wil laten restylen dan is dit binnen de bestaande website of webshop makkelijk en tegen betaalbare kosten te realiseren. Bij een thema website moet er worden gezocht naar een nieuw thema en moet de website opnieuw worden gebouwd. Conclusie! Veel werk en hoge kosten.
  • Een website op maat betekent vrijheid. De opdrachtgever is niet afhankelijk van derden. Bij een thema website is de opdrachtgever afhankelijk van de ontwikkelaar van het thema en de daaraan gekoppelde plug-ins. Als de ontwikkelaar ervoor kiest om de updates voor het thema te stoppen dan zal de opdrachtgever na verloop van tijd een ander thema moeten zoeken. En dat betekent dat de website opnieuw moet worden gebouwd. U begrijpt, veel werk en hoge kosten.

 

De prijzen voor een website op maat zijn betaalbaar geworden

Vroeger werd een website volledig gebouwd door middel van code. De prijzen voor websites en webshops waren voor veel (kleine) ondernemers niet te betalen. En als de website was afgeleverd dan dacht de ondernemer door de hoge kosten wel 2 keer na om een aanpassing of uitbreiding door te voeren. Deze ‘dure’ websites zijn er nog en nodig voor specifieke bedrijven en branches. Maar voor de meeste bedrijven in het MKB is er sinds 2016 Elementor Pro.

Elementor Pro maakt uw website of webshop betaalbaar

Elementor Pro is sinds 2016 dé pagebuilder voor WordPress websites en WooCommerce webshops. Vanaf 2016 maak ik alle websites, webshops en blogs met deze geweldige pagebuilder. Met Elementor Pro kan ik conform de wensen van de klant een website, webshop of blog bouwen. In principe is alles mogelijk. En dit nagenoeg zonder codering en dat scheelt flink in de prijs. Vroeger kostte een gecodeerde simpele website minimaal € 2.500,- en anno 2022 is dit vele malen minder. Nieuwsgierig naar wat een website of webshop bij mij kost? Vraag een offerte aan! Wilt u tips om er zeker van te zijn dat u een Elementor Pro expert kiest? Lees hier dan mijn blog over de keuze voor een specialist in Elementor Pro.

Wilt u Elementor Pro aanschaffen en zelf een website bouwen. Top! Bijzonder leuk en uitdagend om te doen. Met wat creativiteit en kennis kunt u zeker mooie dingen maken. En met wat ervaring heeft u misschien niet eens een expert nodig. Koop dan Elementor Pro via de button hieronder. Ik ben reseller van Elementor en als u via mijn website koopt dan krijg ik nog een kleine fee zodat ik u nog meer blogs, tips en advies kan geven ;-). Dank je wel!

Sinds de lancering in 2016 werk ik met Elementor Pro. Nu 110+ websites en webshops verder mag ik mij specialist noemen. Ik geef ook workshops en cursussen aan ondernemers en bedrijven. Dus als je een vraag hebt of hulp nodig hebt dan neem gerust contact met mij op. Ik help je graag verder.