Kosten eigen bedrijf

Wat kost een website of webshop als je een nieuw bedrijf start.

Hoeveel bedrijven zijn er in Nederland? In 2022 zijn er in Nederland 2,2 miljoen bedrijven. Dit aantal is in de afgelopen jaren flink gestegen, vooral het aantal bedrijven met 1 werkzame persoon nam toe. Begrijpelijk want ondernemen is spannend, geeft voldoening en een zekere mate van vrijheid. Maar de concurrentie is moordend dus mag je in het begin geen steek laten vallen. Het ontwerp, de lay-out en uitstraling van een website of webshop bepaalt steeds meer het succes van een bedrijf. Want in meer dan 80 % van de gevallen is een website of webshop de eerste indruk van een bedrijf voor potentiële klanten. Want zo werkt het. Een ondernemer of bedrijf wordt door geïnteresseerden eerst gegoogeld voordat het fysieke kantoor, restaurant of de winkel wordt bezocht. Het is dus een absolute must om een deel van de kosten eigen bedrijf toe te wijzen aan het laten maken van een professionele website, webshop of blog.

Kosten eigen bedrijf voor een webdesigner en vormgever

De vraag die waarschijnlijk nu bij u opkomt is: Hoeveel budget moet ik vrijmaken voor een webdesigner of vormgever? Dat is niet zo makkelijk te beantwoorden. De kosten voor het bouwen van een website of webshop op maat is afhankelijk van veel factoren. Complexiteit van het ontwerp, het aantal pagina’s, aantal producten, functionaliteiten, branche (ivm beveiliging), grafische elementen (vormgeving), levertijd et cetera. En wordt de content correct aangeleverd of moet het webdesignbureau hiervoor zorgen. Dus in principe bepaalt de klant zelf voor een groot deel de prijs voor zijn of haar website of webshop.

Ik kan wel een indicatie geven voor een standaard professionele website op maat. Met ‘op maat’ bedoel ik een website die qua lay-out, ontwerp en structuur conform de wens van de klant wordt gebouwd. Daarnaast geef ik ook wat tips om de kosten te beheersen.

Wat kost een website op maat (naar uw wens ontworpen website)
Hoeveel geld moet je vrijmaken voor een professionele veilige website op maat. Gemiddeld moet u rekening houden met circa € 2.250,- ex btw voor een website met een homepage/landingspage en 7 tot 10 contentpagina’s. Doorgaans is een freelance webdesigner goedkoper dan een groter webdesign bureau. Dit komt door de eenvoudige reden dat een freelancer minder kosten heeft en daardoor een aantrekkelijke prijs kan aanbieden. Vraag een offerte aan en profiteer van de aantrekkelijke tarieven die ik reken voor het bouwen van een website of webshop op maat!

Wat kost een webshop op maat

Hoeveel geld moet je vrijmaken voor een professionele veilige webshop op maat? Ook de prijs voor het laten maken van een webshop op maat is afhankelijk van bepaalde specifieke factoren. Denk daarbij aan het aantal vestigingen, producten, betaalsystemen/opties, categorieën, attributen, filters en andere technische (noodzakelijke) functionaliteiten. De prijs voor een zakelijk webshop op maat met 25 tot 100 producten start bij circa € 2.500,-. Neem contact op en vraag wat het bouwen van een webshop bij mij kost!

Tips om kosten eigenbedrijf te beheersen

Het is dus verstandig om geld vrij te maken voor het laten bouwen van een professionele zakelijke website of webshop. Want het is de online brochure van uw bedrijf, uw visitekaartje. Veel potentiële klanten maken op deze manier voor de eerste keer contact met uw bedrijf, winkel of restaurant. Bezuinig dus niet op de uitstraling en eerste indruk van uw onderneming op het internet.

Maar als u met een webdesigner of grafisch vormgever gaat samenwerken dan kunt u zeker afspraken maken om de kosten te beheersen. Hierbij een aantal bindende afspraken die u kunt maken:

  • Vaste prijs! Een ervaren webdesigner of grafisch vormgever weet precies hoeveel tijd hij met een bepaalde website bezig is. Na een uitgebreide briefing waarin al uw wensen op papier worden gezet moet een webdesigner kunnen aangeven hoeveel de ontwikkeling van uw website, webshop of blog gaat kosten. Doet hij dit niet dan weet u dat de website duurder gaat worden dan vooraf geraamd. Dus ….. spreek een vaste prijs af, dan weet u precies waar u aan toe bent.
  • Proefontwerp! Niet iedere webdesigner biedt een gratis en vrijblijvend proefontwerp aan. Toch vind ik dit belangrijk want op deze manier bent u er zeker van dat u de webdesigner of vormgever kiest die bij u past. Dus vraag om een gratis en vrijblijvend proefontwerp voor de homepage van uw website, webshop of blog. Als u tevreden bent over het ontwerp, de deskundigheid van de webdesigner en zijn werkwijze dan geeft u groen licht en start u definitief de samenwerking.
  • Workshop, training webdesign! Maak vooraf de keuze of u uw website zelf bij wilt houden en onderhouden of dat u een onderhoudsabonnement afsluit. Het goedkoopst en makkelijkst is een onderhoudsabonnement. Maar als u het zelf gaat doen vraag dan aan de webdesigner hoeveel een workshop of training kost om dit te leren. Bespreek dit dus vooraf want dan profiteert u veelal van flinke kortingen.
  • Nazorg! Nazorg betekent dat u de webdesigner na oplevering van de website een periode kunt inschakelen voor kleine werkzaamheden aan de website. Denk daarbij aan het wisselen van een foto of aanpassen van een tekst.
  • Garantie*! U zult het meemaken: Uw webdesigner heeft de website afgeleverd en een week later is het error, error, error. U belt de webdesigner en hij wil het graag oplossen voor een euro of 300. Dit komt niet zelden voor garandeer ik u. Dus maak afspraken over garantie als de website is afgeleverd. Ik zelf geef 3 maanden garantie en dat is in de branche lang. Maar minimaal 1 maand garantie is zeker nodig.

 

* Garantie kan alleen als het werken aan, het bijhouden en onderhouden van de website alleen door de webdesigner wordt gedaan. De garantie vervalt als er ook andere personen aan de website werken.

Heeft u vragen? Neem gerust contact met mij op.